< Όλες οι δράσεις
Δράση

Ο Δήμος Ηρακλείου τιμά τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

beenhere ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!

Τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τίμησε, ο Δήμος Ηρακλείου σε μια όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολύκεντρο Νεολαίας. Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός ευχαρίστησε θερμά τους καθηγητές για την εθελοντική προσφορά τους, χάρη στην οποία το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει εξελιχθεί σε θεσμό που βοηθάει περισσότερους από 150 μαθητές ετησίως και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Από τα 20 παιδιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, που ήταν τελειόφοιτοι λυκείου και συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, τα 19 εισήχθησαν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η κινητοποίηση των εθελοντικών αντανακλαστικών της κοινωνίας ήταν και παραμένει βασικός στόχος της παρούσας δημοτικής αρχής, τόνισε ο Δήμαρχος, και το Κοινωνικό Φροντιστήριο δίνει ένα μήνυμα ελπίδας προς όλους, πώς στο Ηράκλειο ο εθελοντισμός, με την κατάλληλη βοήθεια από τους αρμόδιους φορείς, μπορεί να παράγει σημαντικά αποτελέσματα. Μετά τις ομιλίες των παρευρισκόμενων, ο Δήμαρχος Ηρακλείου, οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης, Κοινωνικής Πολιτικής κ. Μαρία Καναβάκη, Εθελοντισμού και Πολιτισμού κ. Αριστέα Πλεύρη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini προσέφεραν αναμνηστικά βιβλία στους εθελοντές – καθηγητές καθώς και βεβαίωση για την συμμετοχή τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014 στο Τρίτο Δημοτικό Διαμέρισμα με 14 εθελοντές – καθηγητές.

Τη σχολική σεζόν 2015 – 16 λειτούργησαν Κοινωνικά Φροντιστήρια και στα τέσσερα Δημοτικά Διαμερίσματα καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλειών. Συνολικά, από την έναρξη του, στο θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου έχουν εργαστεί 120 εθελοντές – καθηγητές και έχουν συμμετάσχει περίπου 350 μαθητές σε όλα τα μαθήματα γυμνασίου και λυκείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Νεκτάριος Ανδρεαδάκης ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα να προσφέρει σε πρώτη φάση δυο διαδραστικούς πίνακες τελευταίας τεχνολογίας στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Μπορείς να συνδεθείς μέσω του facebook και του Google εδώ. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα μπορείς να τα συμπληρώσεις μετά από το προφίλ σου!Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.