< Όλες οι δράσεις
Δράση

Πασχαλινές εκδηλώσεις στα ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ του δήμου Ηρακλείου

beenhere ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 7 Απριλίου με ευχέλαιο στο χώρο του κέντρου αλλά και ομιλία, επίσκεψη στο Γηροκομείο της Αρχιεπισκοπής και συνεχίζονται την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 ενώ θα ολοκληρωθούν την Μεγάλη Δευτέρα. Αναλυτικότερα, τα μέλη της χορωδίας και της ομάδας αλληλοβοήθειας του ΚΕΚΟΙΦ- ΑΠΗ Τάλως, συνοδευόμενα από την κοινωνική λειτουργό και την εργοθεραπεύτρια του κέντρου, την Τρίτη 19 Απριλίου από τις 10:30 το πρωί μέχρι και τις 12:30 το μεσημέρι, θα επισκεφθούν στο μοναστήρι της Παναγίας (Εισόδια της Θεοτόκου), για να κάνουν αρτοκλασία.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε πασχαλινή εκδήλωση στο χώρο του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως. Την εκδήλωση θα πλαισίωσαν οι ομάδες χορωδίας, θεάτρου, δημιουργικής έκφρασης και μοιράσαν στους παρευρισκόμενους καλαθάκια και λαμπάδες.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 09:15 το πρωί τα μέλη των ομάδων ζαχαροπλαστικής και χορωδίας επισκέφτηκαν το Στ ΚΕΠΑ Δήμου Ηρακλείου και έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά τα «Λαζαράκια» και είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Σκοπός της δράσης ήταν να βιώσουν τα μικρά παιδιά, τα ήθη, έθιμα του τόπου μας.

Την Παρασκευή 22 Απριλίου στις 10:30 το πρωί μέλη και προσωπικό του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη επισκέφτηκαν το «Γηροκομείο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου» προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου και ώρα 10:00 το πρωί μέλη της ομάδας ζαχαροπλαστικής επισκέφτηκαν το Στ ΚΕΠΑ Δήμου Ηρακλείου και έβαψαν μαζί με τα παιδιά, κόκκινα αυγά για το Πάσχα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου οι πασχαλινές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Φορτέτσας με τη συμμετοχή των ωφελούμενων και τη συμβολή των εργαζόμενων στη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 14 Απριλίου. Οι εκδηλώσεις συμπεριελάμβαναν πασχαλινά ζυμώματα, ήθη και έθιμα του Πάσχα, κατασκευές, τραγούδια, ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και μία γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.

Την Πέμπτη 21 Απριλίου, ώρα 10:30 π.μ., στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ. – Α.Π.Η Φορτέτσας (Δ/νση: Ιπποκράτους 8), πραγματοποιήθηκε η πασχαλινή γιορτή του Κέντρου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ευχέλαιο, θεατρικό δρώμενο (Ανάσταση του Λαζάρου), τα μοιρολόγια της Παναγίας και απαγγελία πασχαλινών ποιημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα από την ομάδα Ζαχαροπλαστικής σε όλους τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλους πασχαλινά καλαθάκια κατασκευασμένα από την ομάδα εργοθεραπείας του Κέντρου.
Παράλληλα σε όλα τα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας –Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Ηρακλείου, στα πλαίσια του εορτασμού του Πάσχα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΚΕΚΟΙΦ –ΑΠΗ Δειλινών
Την Τετάρτη 20-04-2016 στα πλαίσια του προγράμματος “Γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των γενεών” θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σε συνεργασία με το Ι’ ΚΕΠΑ, στο χώρο του παιδικού σταθμού, όπου μικροί και μεγάλοι έβαψαν από κοινού αυγά με παραδοσιακό τρόπο. Έγινε αναφορά στο έθιμο των κόκκινων αυγών αλλά και στο τσούγκρισμα.

Την Πέμπτη 21-04-2016 στο χώρο του Κέντρου μας, έγιναν πασχαλινές κατασκευές, σε συνεργασία με τον Ξενώνα Αλκυονίδα (Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης) και στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύο υπηρεσιών, έγινε ανταλλαγή εμπειριών -αναμνήσεων των Πασχαλινών εορτών.
Την Παρασκευή 22-04-2016 έγινε κατασκευή πασχαλινών λαμπάδων από την ομάδα χειροτεχνίας του κέντρου μας σε συνεργασία με τους φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας.
Την Μ. Πέμπτη 28-04-2016 πραγματοποιήθηκε Πασχαλινή εκδήλωση στο χώρο του Κέντρου Κοινοτικής Φροντίδας Δειλινών. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλία, αναφορά εθίμων και στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν σε όλους πασχαλινές λαμπάδες οι οποίες είναι προσφορά από την ομάδα αλληλοβοήθειας του κέντρου μας. Επίσης μοιράστηκαν πασχαλινά κουλούρια τα οποία είναι προσφορά της ίδιας ομάδας.

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Αγίου Ιωάννη
Την Τρίτη 19/ 4 /2016 το πρωί τα μέλη του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Αγ.Ιωάννη πραγματοποιήσαν επίσκεψη στον Παιδικό Σταθμό Ντόναλτ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταφέρουν παραδόσεις με ήθη και έθιμα του Πάσχα.

Την Τετάρτη 20 /4 /2016 , το πρωί τα μέλη του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Αγ. Ιωάννη πραγματοποιήσαν επίσκεψη στο 51ο Νηπιαγωγείο, κατά τη διάρκεια της οποίας μετέφεραν επίσης παραδόσεις με ήθη και έθιμα του Πάσχα (έθιμο του Λαζάρου).
Πασχαλινή γιορτή πραγματοποιήσαν την Πέμπτη 21/4/2016 το πρωί, στο χώρο του ΚΕ.ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Αγίου Ιωάννη με ευχέλαιο από τον π. Ανδρέα Κασσωτάκη, ακολούθησε ομιλία για το Πνεύμα των ημερών και θα ακούστηκαν ύμνοι και ποιήματα από την χορωδία του Κέντρου για τις Άγιες μέρες που ήρθαν.
Στην γιορτή θα συμμετείχαν μέλη από το Γηροκομείο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού Ηρακλείου. Μοιράστηκαν κάρτες και λαμπάδες σε όλους από την ομάδα εργοθεραπείας και γλυκίσματα από την ομάδα ζαχαροπλαστικής.

ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Νέας Αλικαρνασσού
1. Ομιλία στο χώρο του Τμήματος ΚΟΙ.Φ./Α.Π.Η. Νέας Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 21/4/2016 με θέμα: » Το Πάθος του Κυρίου και εμείς » από την κ. Σταυρούλα Παπαδομαρκάκη, συνταξιούχο Νομικό.
2. Την Παρασκευή 22/4/2016 στο χώρο του Παιδικού Σταθμού Νέας Αλικαρνασσού, η ομάδα αυτογνωσίας, συναισθηματικής ανάπτυξης και ανταλλαγής απόψεων, πραγματοποίησε πασχαλινή εκδήλωση με σκοπό να μοιραστούν οι ηλικιωμένοι μεταξύ τους αλλά και με τα νήπια, συναισθήματα, βιώματα, εμπειρίες αλλά και να γνωρίσουν τα νήπια, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Η προαναφερόμενη ομάδα είπε τα κάλαντα του Λαζάρου και της Μεγάλης Παρασκευής στα νήπια και στην συνέχεια τα μέλη της ομάδας μίλησαν για τα έθιμα του Πάσχα (για την νηστεία , το βάψιμο των κόκκινων αυγών, τα πασχαλινά τσουρέκια, κ.ά.). Στη συνέχεια, έπλασαν «Λαζαράκια» τα οποία μοιράστηκαν σε όλους.
Την Παρασκευή 22 Απριλίου το πρωί τα μέλη των ομάδων ζαχαροπλαστικής και χορωδίας επισκέφτηκαν στο Στ ΚΕΠΑ Δήμου Ηρακλείου έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά τα «Λαζαράκια» και είπαν τα κάλαντα του Λαζάρου. Σκοπός της δράσης είναι να βιώσουν τα μικρά παιδιά, τα ήθη, έθιμα του τόπου μας.
Την Παρασκευή 22 Απριλίου μέλη και προσωπικό του ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ Τάλως, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη επισκέφτηκαν το «Γηροκομείο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου» προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Την Μεγάλη Δευτέρα 25 Απριλίου το πρωί μέλη της ομάδας ζαχαροπλαστικής επισκέφτηκαν το Στ ΚΕΠΑ Δήμου Ηρακλείου και έβαψαν μαζί με τα παιδιά, κόκκινα αυγά για το Πάσχα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Μπορείς να συνδεθείς μέσω του facebook και του Google εδώ. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα μπορείς να τα συμπληρώσεις μετά από το προφίλ σου!Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *