< Όλες οι δράσεις
Δράση

Οδικός πολιτισμός, από την θεωρία στην πράξη

beenhere ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!

Συνεργασία με την Ομάδα Στήριξης Ανηλίκων Ηρακλείου (Ο.Α.Σ.Η.) – Πρόγραμμα «Οδικός Πολιτισμός, από τη θεωρία στην πράξη»

Η Ομάδα Ανηλίκων Στήριξης Ηρακλείου (ΟΑΣΗ) σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών (Σ.Ε.Μ.) του Δήμου Ηρακλείου, υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδικός πολιτισμός, από την θεωρία στην πράξη» σε παιδιά τριών Συλλόγων Μεταναστευτικών Κοινοτήτων (Σύλλογος Ρωσόφωνων Ηρακλείου, Ενωση Αλβανών Ηρακλείου, Σύλλογος Ρώσων Συμπατριωτών «ΓΙΕΝΤΙΝΣΟΒΟ»).

Ο αριθμός τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, ιδιαίτερα στην Κρήτη και η έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά τον «βομβαρδισμό» με καμπάνιες, συνέδρια, σεμινάρια ανηλίκων και ενηλίκων.

Πιστεύοντας ότι ο μόνος τρόπος να αλλάξει η τραγική κατάσταση είναι η συστηματική εκπαίδευση των νέων από την μαθητική ηλικία, με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο και με δεδομένη την σπουδαιότητα του θέματος, η ΟΑΣΗ, υλοποιεί το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Οδικός Πολιτισμός, από την θεωρία στην πράξη» σε συνεργασία με τους Μεταναστευτικούς Συλλόγους, οι οποίοι είναι και Μέλη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδικός πολιτισμός, από την θεωρία στην πράξη», που υλοποιείται στους χώρους των Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου (17ο, 25ο & 27ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο), έχει βιωματικό χαρακτήρα και συμμετέχει το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου, ως ειδικοί σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Η έναρξη του προγράμματος έγινε το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και αποτελείται από τρεις (3) φάσεις:

1η φάση: Συνάντηση και ενημέρωση των εκπαιδευτικών ή/και των γονέων και των μαθητών, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.
2η φάση: Υλοποίηση του προγράμματος.
3η φάση: Αποτίμηση της δραστηριότητας από όλους τους συμμετέχοντες (ΟΑΣΗ, ομάδα παιδιών, Τροχαία). Σύνταξη έκθεσης, ενημέρωση των αρχών για τις διαπιστώσεις των παιδιών και τις παρεμβάσεις, που καλούνται να κάνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Μπορείς να συνδεθείς μέσω του facebook και του Google εδώ. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα μπορείς να τα συμπληρώσεις μετά από το προφίλ σου!Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.