< Όλες οι δράσεις
Δράση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Εθελοντισμού

beenhere ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Η σημασία του εθελοντισμού είναι ανεκτίμητη» – Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Εθελοντισμού.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού) η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου για να τιμήσει όλες τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας, και όχι μόνο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης», παρουσιάστηκε η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου (www.citizens4heraklion.gr) ενώ ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός βράβευσε, όπως κάθε χρόνο, τρεις ομάδες για την συνολική κοινωνική προσφορά τους:

– Το Περιφερειακό Τμήμα Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

– Τον σύλλογο «Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης – Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς».,

– Τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «ΑιματοΚρήτης».

Τα μετάλλια παρέλαβαν από τον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ηρακλείου του Ερυθρού Σταυρού κ. Ζαχαρίας Αμανάκης, η Πρόεδρος της «Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης – Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς» κα Ροσβίτα Μπαντουβά και η Πρόεδρος του «ΑιματοΚρήτη» κα Ειρήνη Γεργιανάκη.

Ο Δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων για τις τρεις ομάδες που τιμήθηκαν αλλά και για την αξία του εθελοντισμού γενικά:

«Η συμβολή του Εθελοντισμού στην σύγχρονη κοινωνία, αποτελεί ένα κεφάλαιο ανεκτίμητης σημασίας: για την συνοχή, την πρόοδο, το πολιτιστικό της επίπεδο, και τον ανθρωπιστικό της ορίζοντα.

Στον Δήμο Ηρακλείου, οι Εθελοντές συνέβαλαν –και εξακολουθούν να συμβάλλουν, καθοριστικά– σε πληθώρα ουσιαστικών δράσεων, πάντα με εξαιρετικά αποτελέσματα. Έχω εκφράσει επανειλημμένως, και καταθέτω και σήμερα, τις θερμές ευχαριστίες μας. Προσπαθούμε πάντα να διευκολύνουμε τις εθελοντικές προσπάθειες. Προς αυτή την κατεύθυνση ελπίζουμε ότι θα συμβάλλει η νέα Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εθελοντισμού, που θα παρουσιαστεί απόψε.

Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού δίνει και πάλι αφορμή για μια παράδοση που έχουμε καθιερώσει. Τη βράβευση κάθε χρόνο τριών εθελοντικών ομάδων ή και μεμονωμένων πολιτών για τη σπουδαία κοινωνική τους προσφορά: Φέτος πρόκειται για εκείνες του περιφερειακού τμήματος Ηρακλείου του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», της «Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης – Ζαχαρίας Μπαντουβάς», του «Παγκρητίου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και των Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΑιματοΚρήτης”».

Σε ό,τι αφορά τον «Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε όλοι την σημαντικότατη προσφορά του σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Από το 1877 που ιδρύθηκε στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος ανθρω-πιστικός οργανισμός της χώρας. Εδώ στο Ηράκλειο προσφέρει πολύτιμο έργο από το 1996, με τους Εθελοντές Σαμαρείτες του, τους Εθελοντές Διασώστες και τους Εθελοντές Ναυαγοσώστες, που προσφέρουν πλήθος υπηρεσιών. Στόχος τους η ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου όχι μόνο εν καιρώ ειρήνης αλλά και εν καιρώ πολέμου.

Η μονάδα “Ανακουφιστικής Φροντίδας «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς»- Cretan Palliative Care” αποτελεί μια ξεχωριστής σημασίας δομή υγείας για τον τόπο μας. Δημιουργήθηκε από την επιτακτική ανάγκη: να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι ασθενείς με σοβαρά και χρόνια προβλήματα υγείας, και τα πρόσωπα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Με την ευεργετική πρωτοβουλία της οικογένειας Κωνσταντίνου και Ροσβίτας Μπαντουβά, που η απώλεια του μονάκριβου γιού τους Ζαχαρία, υπήρξε το κίνητρο για την μεγάλη αυτή προσφορά στην κοινωνία μας: της μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας, η οποία, με την σύμπραξη δραστήριων εθελοντών, κάλυψε το μεγάλο κενό που αφήνει η συμβατική νοσηλεία.

Ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», με έδρα το Ηράκλειο και με παραρτήματα στην Μεσαρά και στο Ρέθυμνο, ιδρύθηκε το 1985, με την επωνυμία «Παγκρήτιος Σύνδεσμος Δωρητών Σώματος», έχοντας ως κύριο στόχο την διάδοση της ιδέας της Δωρεάς Οργάνων. Έχει διαβιβάσει περισσότερες από 3.000 αιτήσεις δωρητών οργάνων στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Συνάμα, έχει πραγματοποιήσει πλήθος εκδηλώσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της Δωρεάς Οργάνων. Αναπτύσσει, επίσης, δράσεις ψυχολογικής υποστήριξης για τις οικογένειες των δοτών οργάνων.

Θερμά συγχαρητήρια και τις τρείς Ομάδες. Η κοινωνία μας αληθινά ευεργετείται από τις δράσεις και την προσφορά τους. Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη τους: καλή δύναμη και δημιουργική συνέχεια στην πορεία τους.

Τέλος εξ’ ίσου θερμά συγχαίρω τις 20 και πλέον Εθελοντικές Ομάδες που γιορτάζουν σήμερα μαζί μας την παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού, καθώς και κάθε άλλη ομάδα ή και μεμονωμένους πολίτες που δρουν εθελοντικά στον τόπο μας. Να ξέρουν ότι ο Δήμος Ηρακλείου αναγνωρίζει και τιμά το έργο τους. Όπως και με την πλατφόρμα που δημιουργήσαμε, θα κάνουμε ό,τι περνά απ’ το χέρι μας για να το στηρίξουμε».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Αριστέα Πλεύρη και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.

Την πλατφόρμα παρουσίασε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής του Δήμου Κώστας Μοχιανάκης ενώ την εκδήλωση συντόνισε η προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Εθελοντισμού Εύη Μαρτιμιανάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Μπορείς να συνδεθείς μέσω του facebook και του Google εδώ. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα μπορείς να τα συμπληρώσεις μετά από το προφίλ σου!Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.