< Όλες οι δράσεις
Δράση

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας: Η Καθολική Εκκλησία κατά την Τουρκοκρατία και την Κρητική Πολιτεία.

beenhere ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!

Οι Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας συνεχίζουν την πορεία τους το 2020, στο Καθολικό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού, με το καθολικό κοιμητήριο, έναν σχετικά άγνωστο χώρο, πίσω από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου, Λεωφ. Ικάρου, την Τετάρτη 12.02.2020, 7.30 μμ.

Θα υποδεχθούμε τον Αδελφό Νίκο Ρούσσο, μοναχό στο Τάγμα των Φραγκισκανών Καπουτσίνων, που από το 1999 διαμένει στα Χανιά και είναι υπεύθυνος του Ιστορικού Αρχείου της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης, ο οποίος θα μιλήσει για την Καθολική Εκκλησία στο Ηράκλειο επί Τουρκοκρατίας και Κρητικής Πολιτείας.

Κατά την εκδήλωση θα δωρηθούν αντίτυπα του βιβλίου «Οι ξένοι στο Ηράκλειο τον 19ο αιώνα και το παλιό κοιμητήριο των Καθολικών», εκδ. Μικρός Ναυτίλος, σε όλους τους παρευρισκομένους, με την ευγενική χορηγία της κυρίας Β. Λαμπρινού.

Απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες για τη διάθεση του χώρου στον Γενικό Βικάριο της Καθολικής Επισκοπής Κρήτης, π. Daniel Stankiewicz, και στον Μάριο Ψαλιδάκη για την πολύτιμη βοήθειά του.

Βιογραφικό του εισηγητή:
Ο Αδελφός Νίκος Ρούσσος είναι μοναχός στο Τάγμα των Φραγκισκανών Καπουτσίνων. Γεννήθηκε στη Σύρο το 1972. Σπούδασε φιλοσοφία στη Ρώμη και θεολογία στη Βενετία.
Έχει πραγματοποιήσει έρευνες σε Αρχεία της Ιταλίας και της Ελλάδας και έχει δημοσιεύσει μελέτες ιστορικού περιεχομένου, με αντικείμενο την παρουσία της Καθολικής Εκκλησίας στον ελληνικό χώρο κατά τη Βενετοκρατία και την Τουρκοκρατία. Σχετικά με την ιστορία του Ηρακλείου, έχει γράψει το βιβλίο: Η Κρήτη και ο Πατήρ Αντωνίνος. Ο ηρωισμός του καθολικού ιερέα στη μεγάλη σφαγή του Ηρακλείου, στο οποίο αναφέρεται κυρίως στα γεγονότα του 1898, μέσα από πρωτότυπες πηγές.

Επιμέλεια διοργάνωσης: Μάρα Παναγιωτάκη
Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού Δήμου Ηρακλείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Εθελοντισμού Δ. Η.

Αφήστε μια απάντηση

Μπορείς να συνδεθείς μέσω του facebook και του Google εδώ. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα μπορείς να τα συμπληρώσεις μετά από το προφίλ σου!



Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.